Voor bedrijven

Over onze school

Op het PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit Delft en de regio praktijkonderwijs. We werken in kleine groepen en met een individueel leertraject voor elke leerling.

Onze school

Op school geven we de basisvakken Nederlands, rekenen en burgerschap. We werken aan de persoonsvorming en leerlingen ontwikkelen werkgerichte competenties, zoals demonteren of schoonmaken.

Vanaf het derde jaar kiezen leerlingen voor een branche: horeca, detailhandel, techniek of zorg. Vakspecifieke vaardigheden zoals het repareren van waterleidingen of broodjes klaarmaken leren ze op de werkvloer.

Stages zijn erg belangrijk voor hun ontwikkeling en hun kansen op de arbeidsmarkt. Maar ook op andere manieren halen we bedrijven de school in. Zonder bedrijven zou praktijkonderwijs simpelweg onmogelijk zijn.

Lees het verhaal van stagecoördinator Samira Ouddouche waarin zij vertelt hoe wij met bedrijven samenwerken.

Onze leerlingen

Onze leerlingen zijn erg divers in achtergrond, talenten en mogelijkheden. De meeste leerlingen halen hun pro-diploma en stromen daarna uit naar werk. Sommige leerlingen kiezen voor kopjaar met een entreeopleiding, mbo-niveau 1, en leren daarna verder. Een enkeling start een eigen onderneming terwijl hij of zij nog op de praktijkschool zit. We stimuleren al onze leerlingen om branchecertificaten halen, zoals: SHV keuken- en bedieningsassistent of een heftruckcertificaat.

Hoe divers ook, onze leerlingen hebben ook een aantal dingen gemeen. Zo moeten ze harder hun best doen dan leeftijdsgenoten om iets te bereiken. Ze leren daardoor al jong incasseren en doorzetten. En de meeste van hen houden er niet van om in de schoolbanken te zitten en theorie te leren. Op de werkvloer komen ze tot hun recht. Daar ontwikkelen zij zich vaak tot loyale stagiaires en werknemers.

Meer weten?

Graag geven we u in een vrijblijvend gesprek meer informatie.

Bent u benieuwd naar de ervaring van andere bedrijven? Hier leest u hun verhalen.

Of volg ons, onze leerlingen en de bedrijven met wie we samenwerken op Linkedin.

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties