Word erkend leerbedrijf en kom in ons netwerkPraktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel binnen het (praktijk)onderwijs. Leerlingen van PrO Grotius volgen stages bij erkende leerbedrijven in het netwerk van onze praktijkschool. Voor bedrijven biedt deze samenwerking een kans om nieuwe werknemers op te leiden. De leerlingen draaien mee op de werkvloer en zijn onderdeel van het team. We werken graag samen met erkende leerbedrijven die onze leerlingen ontvangen en begeleiden. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft erkenning aan bedrijven. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Voordelen erkend leerbedrijf worden

Iedere leerling volgt een eigen leerroute die aansluit de behoeften en interesses. Tijdens stages voert de leerling taken uit op mbo-niveau bij de leerbedrijven. Zij bieden een goede en veilige werkplek waar de leerling onder begeleiding ervaring opdoet in de werkzaamheden die horen bij het beroep. Als erkend leerbedrijf levert u een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap en de duurzame inzetbaarheid van onze (oud)leerlingen. Andere voordelen voor leerbedrijven zijn:

  • Leerlingen begeleiden is een leuke manier om arbeidskrachten in huis te halen. Veel van onze oud-leerlingen gaan na hun opleiding aan de slag bij het leerbedrijf.
  • Nieuwe (tijdelijke) medewerkers hebben een frisse blik en zijn gemotiveerd om aan de slag te gaan.
  • Leerlingen werken direct mee in uw bedrijf. Zij helpen u met het uitvoeren van taken en ontwikkelen zich als beginnende vakmensen. 
  • Uw werkgeverschap wordt uitgedragen door de ervaringen van leerlingen.

In vier stappen een erkend leerbedrijf

Een erkend leerbedrijf worden kan gemakkelijk via de SBB en gebeurt in slechts vier stappen: doe de quickscan, kies de opleiding, dien de aanvraag in en u krijgt een reactie van de SBB-adviseur. 

Word opgenomen in het netwerk van erkende leerbedrijven bij PrO Grotius en ervaar zelf de voordelen van stagiairs uit het praktijkonderwijs. 

Voordat leerlingen gaan stagelopen volgen zij een stage voorbereidend programma. Ook wordt een stage geschiktheids-onderzoek afgenomen. Zo ontdekken we samen op welk gebied de voorkeur van de leerling ligt, wat realistische mogelijkheden zijn en of een leerling stagerijp is. Vanaf het derde leerjaar lopen leerlingen twee of meer dagen stage.

Meer informatie over een erkend leerbedrijf worden vindt u op: s-bb.nl/bedrijven. Wilt u een stagiair begeleiden of heeft u nog vragen, neem dan contact op met stagecoördinator Samira Ouddouche (oud@progrotius.nl) voor meer informatie. Ze vertelt er graag meer over!CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties