Stages

Onze leerlingen beginnen zo snel mogelijk aan een stage. Zo ontdekken zij wat bij hen past en waar hun talent ligt. Ze ontwikkelen algemene arbeidsvaardigheden en doen succeservaringen op. Ook leren ze om werkzaamheden goed en in het juiste tempo uit te voeren. Voor elke leerling zoeken wij een plek die bij hen past. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe stagebedrijven.

Het stagebedrijf

Van een kassenbouwbedrijf tot een kinderdagverblijf. Van een ict-bedrijf tot een historische lunchroom. Onze stagebedrijven zijn net zo divers als onze leerlingen.

Onze leerlingen komen uit een brede regio rondom Delft. We zijn daarom ook zeker op zoek naar stageplekken in bijvoorbeeld: Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Midden-Delfland en Den Haag Zuidoost.

Als stagebedrijf hoeft u geen erkende leerwerkplek te zijn. Enthousiasme over uw vak en een overzichtelijke werksituatie zijn het belangrijkste. Ook moet er een vaste begeleider zijn in het bedrijf.

Een stagiaire begeleiden vraagt tijd van u en uw personeel. Daar willen wij eerlijk over zijn. Maar het cliché is ook waar: u krijgt er veel voor terug. Het mooi om deze jongeren een zetje te geven en te zien hoe zij groeien in de praktijk. Om uw vak over te dragen op een nieuwe generatie.

Onze leerlingen waarderen het enorm als zij in een team opgenomen worden. Ze nemen u klussen uit handen of doen werkzaamheden waar u misschien nooit aan toe kwam. Veel leerlingen blijven na hun stage werken voor het bedrijf, in een bijbaan of als vaste medewerker.

 

ProGrotius stage 03

Interne stage, leerjaar 1

Leerlingen doen op school hun eerste werkervaring op. Ze maken bijvoorbeeld broodjes klaar in de schoolkantine, helpen bij het strijken of doen in een groep productiewerkzaamheden zoals het inpakken van personeelspakketten.

ProGrotius voorpagina

GROEPSSTAGES, LEERJAAR 2

Een groep van zes á acht leerlingen gaat een dagdeel per week aan de slag bij een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan: spiegelen in een supermarkt, schoonmaakwerkzaamheden, productiewerk of het demonteren van oude computers. Een docent van school is  aanwezig om de leerlingen op de werkvloer te begeleiden. Ze maken kennis met de dagelijkse processen in een bedrijf en ontdekken welke branche bij hen past.

ProGrotius stage 02

Snuffelstage, leerjaar 2

Leerlingen kijken een paar dagen mee bij een bedrijf naar keuze.

ProGrotius stage 04

INDIVIDUELE ORIËNTATIESTAGE, LEERJAAR 3

Twee stages in één jaar. De leerling is twee dagen per week, maximaal zes uur per dag aanwezig. Tijdens deze stage past hij of zij de op school geleerde competenties toe. Daarnaast leert de stagiaire vakspecifieke vaardigheden als parket leggen of broodjes klaarmaken van zijn collega's in het bedrijf. Na deze stage kiest een leerling definitief voor een branche: techniek, horeca, zorg of detailhandel.

Fietsenmakers

INDIVIDUELE STAGE, LEERJAAR 4 EN 5

Een stage van een jaar. De leerling is minimaal twee dagen en maximaal vier dagen per week aanwezig. De stagiaire breidt zijn werkzaamheden en vakkennis uit. Daarnaast wordt duidelijk welke mogelijkheden hij of zij na het praktijkonderwijs heeft: begeleid werken, regulier werken of doorleren?

ProGrotius stage 01

individuele stage,  ENTREEOPLEIDING

Een deel van onze leerlingen doet aan het eind van het praktijkonderwijs een entreeopleiding (mbo-niveau 1). Zij lopen daarbij minimaal twee dagen per week stage voor het gehele schooljaar. Voor deze stage hebben zij een erkend werkleerbedrijf nodig.

Begeleiding vanuit de praktijkschool

Wij willen graag dat de stage een succes wordt voor leerling én bedrijf. Goede communicatie is daarvoor belangrijk. Ook nemen wij u graag veel rompslomp uit handen. Wat kunt u van ons verwachten?

  • We testen of een leerling stagerijp is d.m.v. een assessment.

  • We maken vooraf kennis met uw bedrijf en bespreken met u de mogelijkheden en onmogelijkheden.

  • We organiseren vooraf een klikgesprek tussen u en de potentiële stagiaire.

  • We stellen een stagecontract op dat door de onderwijsinspectie is goedgekeurd.

  • Leerlingen krijgen een duidelijk stageplan met agenda.

  • Onze stagedocenten zijn goed telefonisch bereikbaar.

  • Eens per 4 tot 6 weken komt een docent langs.

  • Indien nodig passen we het stageplan tussentijds aan, afhankelijk van uw ervaringen met de stagiaire.

  • Jaarlijkse evalueren we onze samenwerking.