Meld je aan

Welke leerlingen kunnen zich aanmelden bij onze school

Leerlingen zijn toelaatbaar op de praktijkschool wanneer zij vanuit de basisschool een passend schooladvies hebben gekregen. In de eerste klassen kunnen jaarlijks maximaal 32 leerlingen worden geplaatst.

Naast het reguliere praktijkonderwijs wordt er op onze locatie ook PrO/VMBO onderwijs in de onderbouw aangeboden. Ook is er de mogelijkheid voor leerlingen om een MBO-entree opleiding te volgen. Voor plaatsing op het PrO/VMBO gelden specifieke criteria. De PrO/VMBO klas biedt plaats aan 15 leerlingen per leerjaar, de Entree klas biedt eveneens plaats aan 15 leerlingen.

Aanmelden of een informatief gesprek?

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor de praktijkschool of heeft u behoefte aan een oriënterend gesprek? Neem dan telefonisch contact op met de school (015-8.000.001) of stuur een e-mail naar Miranda Paans (pns@progrotius.nl). Miranda is ook rechtstreeks te bereiken op telefoonnummer 06-43901849.

U wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarbij u meer informatie over de school krijgt en een aanmeldingsformulier kunt invullen. Vervolgens start de toelatingsprocedure, waarin wordt bekeken of uw zoon/dochter toelaatbaar is en of de school in de onderwijsbehoeften van uw zoon/dochter kan voorzien. Een leerling kan toegelaten worden wanneer er een passend schooladvies is gegeven door de basisschool of wanneer er een praktijkschoolbeschikking door het Samenwerkingsverband VO Delflanden is afgegeven.

Tijdpad van aanmelden

U kunt uw zoon/dochter aanmelden wanneer u het officiële adviesformulier van de basisschool hebt ontvangen.
Voor leerlingen die de overstap maken vanuit het basisonderwijs, dienen ouders gebruik te maken van het aanmeldformulier. Tijdens een kennismakingsgesprek op de praktijkschool kunt u dit formulier invullen. Denk er aan om ook het adviesformulier vanuit de basisschool mee te nemen.

Voor leerlingen die op een andere school voor middelbaar onderwijs zitten en naar onze school willen overstappen, dienen ouders eveneens contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek en wordt in dat gesprek het aanmeldformulier ingevuld.

CONTACT

Grotius college
Postbus 470
2600 AL Delft

Hoofdlocatie
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2023 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties