Samenwerking Pro Grotius & TOP AcademieDocenten en medewerkers geven jongeren les op de werkvloer

Een vakdocent die samen met een ervaren medewerker van een bedrijf lesgeeft aan jongeren op de werkvloer. Dát is waar het in de TOP Academie om draait. Een vakschool waarin scholen en bedrijven samen zorgen voor beroepsgericht onderwijs. Met elkaar leiden wij jongeren op voor een baan.

Bedrijven en scholen schrijven samen het onderwijsprogramma

Met de TOP Academie willen wij jongeren vanuit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), Praktijkonderwijs (PrO), VMBO en MBO beter voorbereiden op de stap naar werk. Bedrijven en scholen schrijven samen het onderwijsprogramma. De lessen zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de betrokken bedrijven. Daarnaast worden de lessen van de vakdocent op de werkvloer gegeven. Daardoor ontwikkelen jongeren sneller vak- en werknemersvaardigheden. De fijne kneepjes van het vak leren zij tijdens de stage van de medewerkers van het bedrijf, via de leermeester-gezel-constructie.

Jongeren worden opgeleid tot vakmensen

Aan het einde van de rit zijn deze jongeren zelf ervaren vakmensen geworden. En omdat zij binnen de TOP Academie de kans hebben gekregen om verschillende erkende branche certificaten en/of diploma’s te behalen kunnen zij dit ook aan de branche laten zien. De TOP Academie geeft deze jongeren perspectief op werk.

https://www.topacademies.nl

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties