Wat doen wij?

PrO Grotius is een gezonde school!

Werken aan gezondheid van de jeugd heeft voordelen. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis gelegd voor de toekomst en kan gezondheidsproblemen op latere leeftijd voorkomen. Een gezonde leefstijl van leerlingen, ouders, schoolpersoneel en een gezonde schoolomgeving draagt bij aan onze Gezonde Praktijkschool. Zo werken wij volgens de landelijke werkwijze, de Gezonde School-aanpak!

Wij vinden verschillende gezondheidsthema’s belangrijk om aandacht aan te besteden op school zoals ‘Welbevinden’, dat kinderen lekker in hun vel zitten; ‘Voeding’, dat leerlingen weten wat gezond en ongezond is en daarbij vooral gezonde keuzes maken; ‘Bewegen en Sport, zodat kinderen regelmatig aan sport doen en fit blijven; ‘Roken- alcohol en drugspreventie’, om kinderen te informeren over de risico’s; ‘Media wijsheid’, om leerlingen te leren op een gezonde manier met sociale media om te gaan.

Met de Gezonde School werkt het Grotius PRO schoolbreed aan gezondheid op school. Hierbij is aandacht voor lessen aan leerlingen, training voor docenten, signaleren en doorverwijzen naar zorg zo nodig, een gezonde schoolomgeving en schoolgezondheidsbeleid.

Werken volgens de Gezonde School aanpak loont, leerlingen zijn fitter en presteren beter!

 

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties