Heb jij vragen?

Heb jij vragen over relaties en seksualiteit?

Voor jou als leerling zijn er de volgende websites waar je anoniem je vragen kan stellen of informatie kan opzoeken:

Sense Info
Dit is de betrouwbare site over seks. Hier vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties liefde en alles wat daarbij komt kijken.

Jongeren Informatie Punt
Ben jij 12 tot en met 27 jaar en woon je in Delft, Den Haag of Zoetermeer? Dan zit je hier helemaal goed! JIP geeft je gratis informatie, advies en hulp. Alles is uiteraard vertrouwelijk en zelfs anoniem als je wil. We hebben maar één doel: jou verder helpen!

SOA AIDS Nederland
Heb je seks gehad? En heb je klachten die door een soa kunnen komen? Misschien heb je een soa. Dat kan ook als je geen klachten hebt.

Jong & Out Delft
Ben jij een LHBTI+ jongere onder de 19 jaar of weet je het nog niet precies maar wil je wel in contact komen met andere LHBTI+ jongeren door middel van laagdrempelige activiteiten? Kom dan vooral naar onze volgende activiteit!

Siriz
Ben je onbedoeld zwanger?
Chat, bel of app met ons. Want Siriz helpt. Met een luisterend oor, tips of concrete hulp. Dus stel gerust je vragen of deel je zorgen. We zijn er voor je. Je bent niet alleen.

Heeft u als ouders vragen over dit onderwerp?

Wij betrekken de ouderraad en gebruiken deze ouders als klankbord. Ouders kunnen vragen stellen en hun mening geven. Zodra de lessen beginnen staat dit in de nieuwsbrief en in de schoolgids is informatie opgenomen over ons beleid. Het kan zijn dat ouders met een andere cultuur/mening aangeven geen toestemming te geven voor deze lessen. De lessen maken deel uit van ons curriculum en wij bevorderen daarom dat ieder kind participeert. Daarom gaan we met deze ouders in gesprek om te achterhalen waar de weerstand vandaan komt en wat hun wensen op dit gebied zijn. Wij leggen als school de nadruk op: ‘acceptatie’. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Dat de lessen op school worden gegeven kan ook juist zorgen voor gesprekken thuis. Wij zorgen dat de communicatie tussen ouders en het schoolteam goed is. Ieder beginnend schooljaar is er een collectieve ouderavond, hier zullen ouders persoonlijk worden ingelicht door de mentoren.

Voor alle ouders zijn er de volgende websites waar je informatie kan opzoeken:

Opvoed informatie
Als ouder speel je een belangrijke rol in de seksuele opvoeding van je kind. Toch is het niet altijd gemakkelijk om met je kind over seksualiteit te praten.

QPido
Liefde, seksualiteit, relaties, het stellen van grenzen en diversiteit zijn onderwerpen waar jongeren dagelijks mee bezig zijn. Alle jongeren moeten seksueel veilig op kunnen groeien. Daar maken wij werk van!

10 Gouden tips
Gratis E-Book: leer aan de hand van verschillende voorbeeld situaties, hoe je het gesprek over seksualiteit juist wel aan kan gaan met je kind. Je krijgt 10 tips om open en ontspannen met je kind te praten over seksualiteit en alle thema's die daarbij horen, want dat hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Zanzu
Een website van Rutgers met informatie over seksuele gezondheid in 16 talen.

CONTACT

Grotius college
Postbus 470
2600 AL Delft

Hoofdlocatie
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2023 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties