Relaties en seksualiteit

Relaties en seksualiteit op het PrO Grotius

Leerlingen in het voorgezet onderwijs ontdekken van alles rond relaties en seksualiteit. Hoe ze omgaan met seksualiteit, grenzen, seksuele diversiteit en genderdiversiteit is bepalend voor hun eigen vorming én voor die van hun schoolgenoten – en daarmee voor het schoolklimaat. Voor een veilig schoolklimaat en een gezonde ontwikkeling van alle leerlingen is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan relaties en seksualiteit op school.

Het PrO Grotius speelt een belangrijke rol om jongeren te ondersteunen bij een positieve en seksuele ontwikkeling. Op de middelbare school maken jongeren grote veranderingen mee op het gebied van relaties en seksualiteit. Hun lichaam verandert, ze ontwikkelen hun eigen genderidentiteit en seksuele voorkeur, gaan soms eerste intieme relaties aan en sommigen beginnen te experimenteren met seks.

De visie van onze school omtrent dit thema is:

'We willen een school zijn die leerlingen ondersteund bij de ontwikkeling van een positieve kijk op seksualiteit, weerbaar maakt en waarden en normen bijbrengt, zodat zij (later) verantwoorde en respectvolle keuzen kunnen maken in relaties en seksualiteit.'

Bekijk hier hoe wij het thema integreren in onze school

Bekijk hier hoe ons activiteitenplan eruit ziet

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties