Oud-leerling Alain doorgestroomd naar fulltime werkToen Alain (19) startte op het PrO Grotius had hij nog geen idee wat zijn beroep zou worden. In het derde leerjaar werd zijn zoektocht concreter. Hij koos voor de praktijkvakken Techniek en Groen. De vier stages die hij volgde waren bij bedrijven in deze branches. Zijn eerste stage was bij een hoveniersbedrijf en later volgde een keukenmontagebedrijf, Stichting Stunt Delft en tot slot kassenbouwer Dalsem. Bij dat laatste bedrijf werkt Alain nu fulltime aan lasprojecten voor de tuinbouw.

Schoolperiode afsluiten

Over zijn ervaring met het praktijkonderwijs en de doorstroming naar werk vertelt hij: “Naast het volgen van theorie- en praktijkvakken kon ik veel ervaring en specifieke kennis opdoen tijdens mijn stages. In het laatste schooljaar werd voor mij steeds duidelijker dat ik wilde gaan werken na mijn schoolperiode op het PrO Grotius. Via het netwerk van school kwam ik bij verschillende stagebedrijven terecht, waaronder Dalsem, dat in mijn woonplaats is gevestigd. De kennismaking die ik daar heb gehad met laswerkzaamheden vond ik echt interessant. In plaats van een BBL-opleiding te gaan volgen, koos ik ervoor om direct te gaan werken.”

Trots op beslissing

Tijdens de coachingsgesprekken op school besprak Alain met zijn docent wat hij wilde leren op school en hoe zijn interesses konden worden benut gedurende de stages. Ook wist hij dat na het behalen van het wettelijk erkende praktijkschooldiploma, het makkelijker is om passend werk te vinden. Zo geschiedde. Alain kreeg een jaarcontract aangeboden bij Dalsem in Den Hoorn: “De werkzaamheden die ik doe, komen voort uit de tekeningen die Dalsem ontvangt. Aan de hand daarvan lassen we onderdelen voor de ketels van kassen. We beginnen om half acht ’s ochtends en eindigen om kwart over vier met werken. Het werk, de collega's en de locatie bevallen mij goed. Mijn vrienden vinden het knap dat ik aan het werk ben en achteraf ben ik ook blij dat ik heb gekozen voor fulltime werken. Dat past op dit moment het beste bij mij."

CONTACT

Grotius college
Postbus 470
2600 AL Delft

Hoofdlocatie
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2023 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties