Op weg naar werk met Werkse!In 2019 zijn we een samenwerking gestart met sociaal werkbedrijf Werkse! in het kader van werk op de kaart. De training ‘Op weg naar werk’ is ontwikkeld om leerlingen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Michiel Sebel is jobcoach bij Werkse! en daarnaast werkzaam als trainer leerlingbegeleider leidinggevende en loonwaarde deskundige: “Onze gezamenlijke missie is om werk aantrekkelijker te maken binnen de praktijkschool. De doelgroep komt op den duur in aanraking met Werkse! en we willen als werkbedrijf vroegtijdig in beeld komen bij de leerlingen. Voor het vinden van werk, de overgang van stage naar werk en de algehele begeleiding daarin. De thema's binnen de trainging zijn allemaal op werk gericht. Zo bieden we inzicht, ondersteuning en delen we kennis.”

Van project naar proces

PrO Grotius wil samen met Werkse! leerlingen begeleiden naar een duurzame plaats op de arbeidsmarkt. Samen hebben we gekeken naar wat er nodig is om deze begeleiding zo efficiënt en succesvol mogelijk te maken. Door het aanbieden van een training gericht op werk, kunnen we de leerlingen voorbereiden op een baan: “Met het ontwikkelen van deze training maken we een kwalitatieve slag in de ondersteuning van toekomstige werkzoekenden. Na de opleiding op de praktijkschool volgen drie uitstroommogelijkheden: zorg, onderwijs en werk. Voor het stuk werk zijn wij als Werkse! verantwoordelijk. Samen met mijn collega Jiska van de Leur verzorg ik de jobcoaching. Praktijkonderwijs is eindonderwijs en wat er daarna gebeurt komt terug in de training. Binnen het thema werk gaan we aan de slag met basis werknemersvaardigheden, gedrag op werk en bouwen we aan het reflectievermogen van de leerlingen. We spiegelen het gedrag en geven zo advies, tips en handvatten. Ze werken aan hun persoonlijke curriculum vitae en aan het einde van de training vindt een oefengesprek plaats. Het sollicitatiegesprek wordt gedaan aan de hand van bestaande vacatures uit ons brede netwerk van werkgevers.”

Toekomstgericht advies

Werkse! heeft een uitgebreid netwerk en een flinke vacaturemap. Wanneer leerlingen aan het einde van het schooljaar op zoek gaan naar werk, kan Werkse! begeleiding bieden. Ofwel met een plaatsing bij één van de werkgevers of met jobcoaching: “We laten de leerlingen niet los en begeleiden ze één-op-één van de schoolse periode naar de arbeidsmarkt. Ze kunnen een beroep doen op ons en hebben dankzij de training al een lijntje met Werkse! en de mensen die er werken.” Na ieder schooljaar vindt een evaluatie plaats en tot op heden zijn beide partijen tevreden met de uitkomst van de training ‘Op weg naar werk’.

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties