Koffie TukTuk bij opening Hessel van Twist HoorspeciaalzaakIn april opende de nieuwe vestiging van Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak aan de Papsouwselaan in Delft. Een bekende naam én winkel. Eerder was de locatie van Hessel gevestigd in winkelcentrum De Hoven Passage. Die locatie werd echter te klein en daarom koos de audicien voor een nieuwe plek en bemachtigde een pand tegenover het winkelcentrum. PrO Grotius werkt samen met bedrijven waardoor leerlingen hun talenten ontdekken en succeservaringen opdoen. Stages en andere samenwerkingsvormen zijn mogelijk. Ook ondernemer Hessel werkt al geruime tijd samen met onze praktijkschool in de rol van stagebegeleider en recent als opdrachtgever.

Stagebedrijf voor tweedejaars leerlingen

In de hoorspeciaalzaak draait elke woensdag een stagiair mee voor een langere periode. Tijdens de stageperiode maakt de leerling kennis met de praktijk en het reilen en zeilen van een winkeleigenaar: “Op die dag draait de stagiair anderhalf uur mee in de winkel. In die tijd kijkt de leerling mee met de werkzaamheden, plant afspraken in voor klanten, schenkt koffie in en helpt mee met het afnemen van hoortesten. Ik ontvang allerlei leerlingen in mijn zaak die voor een snuffelstage langskomen. De één vindt het leuk en de ander moet nog even wennen. Het is een fijne manier van bijdragen aan iemands keuzes en voorkeuren voor later. Zo kan ik leerlingen verder helpen in hun zoektocht naar talenten en wat ze uiteindelijk willen doen op het gebied van werk.”

Feestelijk opening met koffie

De verhuizing naar het nieuwe pand was bijna rond toen ik een docent van PrO Grotius vertelde over de opening. Er werd meteen meegedacht en ik mocht gebruik maken van de koffie TukTuk van de praktijkschool. Op de dag van de opening werd de TukTuk voor de winkel geplaatst en startklaar gemaakt voor de barista's. Twee leerlingen van de praktijkschool hebben van 12.00 tot en met 14.30 uur koffie ingeschonken voor de gasten. Die stapten de winkel binnen voor een bezoek, maar gingen ook weer naar buiten voor het kopje koffie. Hierdoor ontstond een gezellig samenzijn voor de winkel. Door het vele bezoek heb ik zelf helaas geen bakkie geproefd. De gasten waren erg te spreken over de TukTuk en lekkere koffie. Het was een leuke manier van samenwerken met de praktijkschool en smaakt naar meer.”

 

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties