Klus geklaard voor Fier Fietskoerier DelftHarmen van der Laan is sociaal ondernemer in Delft en heeft drie bedrijven opgezet: koffiezaak KopieKoffie, printservice PrintPlezier en Fier Fietskoerier. De samenwerking met Harmen loopt al geruime tijd. Binnen de sociale ondernemingen zijn regelmatig stagiaires aan het werk als onderdeel van het ontwikkeltraject. Er is persoonlijk contact met de stagebedrijven en zo kwam Harmen met een speciaal verzoek bij één van onze docenten: “December is een drukke maand voor het fietskoerierbedrijf. We ontvangen dan veel aanvragen voor het leveren van pakketjes. Vanuit een klant kregen we de opdracht op 2100 speculaaspoppen te versturen. Ingepakt in enveloppen. Alles leek klaar voor verzending, echter bleken de enveloppen te breed om verstuurd te worden.

Productieklus voor leerlingen

Omdat de speculaaspoppen voor Sinterklaas geleverd werden, moesten we zo snel mogelijk tot een oplossing komen. We hebben ervoor gekozen om de enveloppen smaller te maken en met plakband te sluiten. Alleen, hoe gingen wij dit doen in een korte tijd in één van de drukste maanden? Zonder lang nadenken heb ik Samira Ouddouche stagecoordinatoor van het Pro Grotius een bericht gestuurd met de vraag of de leerlingen ons konden helpen. Binnen een uur kreeg ik een positieve reactie en werd de productieklus opgepakt.” In twee dagen tijd hebben verschillende leerlingen en praktijkdocenten hard gewerkt om de klus te klaren. Zowel op locatie bij Fier Fietskoerier en op het Pro Grotius. Door de langdurige samenwerking en hechte relatie konden we direct inspelen op de vraag. Wat ook helpt is dat het bedrijf om de hoek is gevestigd. Harmen: “Ik dacht meteen aan de leerlingen van het PrO Grotius en wist dat zij het werk leuk zouden vinden en ook kunnen uitvoeren. Natuurlijk was ik blij met de grote flexibiliteit. De klant heb ik verteld over de samenwerking en die was meer dan gelukkig dat we het samen gingen redden. Zo maken we met elkaar impact. Deze vorm van samenwerking was nieuw, maar kwam niet uit de lucht vallen. Ik zie nog wel meer mogelijkheden om samen te werken met de school en andere lokale ondernemers.”

Hulpvragen vanuit bedrijven

Bedrijven kunnen altijd met hulpvragen bij het PrO Grotius terecht. We zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met lokale ondernemers. We denken graag mee en onderzoeken samen de mogelijkheden om elkaar te helpen. Door de samenwerkingen doen onze leerlingen werkervaring op en ontvangen bedrijven potentiële werknemers.

Foto: Alyssa van Heyst Fotografie

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2023 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties