Banketbakkerij Maison Kelder laat stagiaires florerenAan de Junostraat in Den Haag is de bakkerij van Maison Kelder gevestigd. Leerlingen van PrO Grotius kunnen ervaring opdoen in de beroepspraktijk bij dit stagebedrijf. Zij volgen de Horecaopleiding en leren hoe het eraan toe gaat in het bedrijfsleven. Jan loopt al geruime tijd stage in de bakkerij en kreeg deze tip over het bedrijf van zijn broer. Robbert Marijs begeleidt Jan in de werkzaamheden. Van de taken in de bakkerij is de leerling inmiddels overstapt naar het rondbrengen van bestellingen in de buurt. Hij rijdt de bestelwagen naar andere filialen en klanten van Maison Kelder.

“Tijd van mijn leven”

In de afgelopen periode heeft de 18-jarige Jan werkervaring opgedaan bij de banketbakker. Hij volgt de horecaopleiding en is van jongs af aan al aan het bakken: “Ik heb zelf gevraagd om een stage bij Maison Kelder. In het begin stond ik in de bakkerij en maakte de bestellingen van klanten en voorraad voor de filialen. Gebak, taarten, koeken, alles wordt zelf gemaakt. Het is afwisselend werk en de sfeer op de werkvloer is gezellig. Ik ben goed ingewerkt en heb affiniteit met bakken, dus de werkzaamheden gingen mij prima af. Later in de stageperiode heb ik aangegeven dat het logistieke stuk mij ook leuk leek. De kans werd mij gegeven en inmiddels rijd ik twee dagen in de week de bestellingen rond. Ik laad de bestelbus in en bevoorraad de winkels en lever de bestellingen af. Iedereen doet open met een glimlach en ik heb de tijd van mijn leven hier! Zo gaan we met het hele team regelmatig uit eten en bezoeken we één keer per jaar een pretpark.”

“Met motivatie kom je al een heel eind”

Robbert is verantwoordelijk voor de inkoop, logistiek en verpakkingen bij Maison Kelder en heeft 20 jaar in de bakkerij gestaan. In die tijd heeft hij heel wat leerlingen opgeleid. Zo kwam ook Jan 4 jaar geleden onder zijn hoede: “Horeca en logistiek zijn twee belangrijke aspecten van ons bedrijf. Hij werkt 2 á 3 dagen voor ons en past goed in het team. Ik vind het belangrijk dat leerlingen gemotiveerd zijn om iets te leren en op tijd zijn. Dat heeft Jan bewezen in de afgelopen jaren en ik denk dat hij moeilijk afscheid kan nemen van ons na zijn stageperiode. Toen Jan de overstap maakte naar de logistieke tak heb ik meegedacht en met de stagecoördinator van PrO Grotius gepraat. Hij had zijn rijbewijs gehaald en was klaar voor de volgende stap. Dat kon bij ons, zodat hij niet op zoek moest naar een nieuw stagebedrijf. Het is een gedreven jongen en altijd netjes. Hij komt op leuke plekken tijdens zijn ritjes en maakt onze klanten blij met hun bestellingen. Wij willen altijd helpen als stagebedrijf, maar het blijft een wisselwerking. Iemand moet met plezier naar zijn werk gaan in de ochtend. En bij ons begint die ochtend al vroeg.”

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties