Alle ruimte voor groei bij HEMA Delft de Hoven PassageSoraya volgt de Entree opleiding detailhandel bij onze praktijkschool en loopt stage bij het HEMA-filiaal in de Hoven Passage. Op steenworp afstand van PrO Grotius is deze kleinschalige HEMA gevestigd; een veilige en gemoedelijke omgeving waar leerlingen de kans krijgen om kennis te maken met de beroepspraktijk. Sharon Maatsen begeleidt Soraya op de drie dagen per week tijdens de stageperiode. Wij werken al lange tijd samen met de HEMA dat onderdeel is van het grote netwerk van stagebedrijven. Soraya en Sharon delen hun ervaring.

“Ik kan mezelf zijn”

Na een stage bij de lokale Coop, wilde de 18-jarige Soraya graag meer vaardigheid opdoen bij een nieuw stagebedrijf. In overleg met haar docent werd dat de lokale HEMA: “Ik heb ADHD en dyslexie en ben nerveus in een nieuwe omgeving. Sharon kent mijn verhaal en heeft mij goed begeleid in het aanleren van de werkzaamheden. De taken worden stap voor stap uitgelegd en vervolgens rond ik een taak af voordat de volgende start. Als het te snel gaat of ik veel in één keer moet doen, raak ik in de war. Daar wordt goed mee omgegaan en inmiddels kan ik ook andere startende stagiaires dingen uitleggen. Mijn werkzaamheden bestaan uit vakken vullen, pakbonnen nakijken van Lekkerland (food-afdeling) en klanten helpen in hun zoektocht. Ik heb leuke collega's en kan mezelf zijn in deze werkomgeving. Hier leer ik nieuwe vaardigheden en word geholpen bij vragen om alles onder de knie te krijgen.”

“Zelf aangeven wat je wilt leren”

In de twee jaar dat Sharon bij dit HEMA-filiaal werkt, begeleidt ze ook stagiaires van onze praktijkschool. Ze houdt rekening met de leerlingen en hun behoeften. Zo denkt ze na over de manier hoe ze iets vertelt en aangeeft bij de leerling: “Bij een opdracht wordt één taak uitgevoerd die we samen nakijken. In mijn rol zorg ik ervoor dat de stagiaire iets leert en serieus genomen wordt in de werksituatie. Elke dag maak ik een planning en bied de leerlingen veel herhaling aan, zodat ze een taak goed kunnen aanleren en uitvoeren. Als ze iets helemaal eigen hebben gemaakt, kunnen ze een nieuwe taak proberen. Soraya wordt behandeld als ieder ander persoon hier en we vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We kijken samen naar haar leerdoelen en praten over de voortgang en haar gevoel. Stagiaires draaien mee met de dagelijkse werkzaamheden en kunnen aangeven wat ze graag willen leren. Regelmatig blijven stagiairs ook na de stageperiode werken bij de HEMA als weekendhulp. Ze zijn een bekend gezicht geworden voor onze klanten.”

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties