Toch OV kaart voor Pro leerlingen!

19 januari 2024

Afgelopen week is het praktijkonderwijs veelvuldig in de media geweest. Er is namelijk volop actie gevoerd voor invoering van de OV kaart voor bovenbouw leerlingen in het praktijkonderwijs. Vanuit PrO Grotius is er donderdag een kleine groep leerlingen afgereisd naar de tweedekamer. Naast dat onze leerlingen samen met andere leerlingen actie gevoerd hebben, hebben zij ook vanaf de publieke tribune de behandeling van de onderwijsbegroting in de tweedekamer gevolgd. 

Het was bijzonder dat Minister Paul, tijdens het debat, zich rechtstreeks tot onze leerlingen richtte. Daarnaast hebben de acties effect gehad. Vanaf dit jaar komt er een vergoeding voor de reiskosten! In eerste instantie betreft het de leerlingen in het praktijkonderwijs die de Entree-opleiding (op mbo-niveau) volgen. Wij hopen dat de rest van de bovenbouwleerlingen in het praktijkonderwijs ook snel een OV kaart krijgen.

Voor onze aanwezige leerlingen was het een les burgerschap in de praktijk. Het toont tevens aan dat het zin heeft om je stem te laten horen. 

Leuk om te vermelden is dat onze leerlingen 's avonds in beeld waren bij het RTL nieuws (vanaf 8 min 40 seconden).

CONTACT

PrO Grotius
Vulcanusweg 258
2624 AV Delft
info@progrotius.nl
015 - 8 000 001

OVER ONS

Op PrO Grotius volgen ruim tweehonderd leerlingen uit delft en de regio praktijkonderwijs. Branches: horeca, detailhandel, techniek en zorg.

© 2024 PrO Grotius - realisatie Knijnenburg Producties