Vacature docent Lichamelijke Opvoeding (LO)

VACATURE

Docent Lichamelijke Opvoeding (LO)

Wij zijn op zoek naar een betrokken docent die samen met het team van Pro Grotius leerlingen voorbereidt op een volwaardige plek in de maatschappij.

Het betreft een vacature voor 1,0 fte.

De functie

Als docent LO heb je ongetwijfeld een idee wat er van je verwacht wordt m.b.t. de lessen die je gaat geven. Wij willen je daarom liever iets vertellen over de leerlingen waar je les aan gaat geven en onze school. 

Door onze bijzondere en ontwapenende doelgroep is geen dag hetzelfde. Wij werken er als team hard aan om onze leerlingen succeservaringen op te laten doen.

Als docent LO doe je dat door naast je lessen ook verantwoordelijk te zijn voor het Sportkeuzeprogramma-Buitenschoolse activiteiten en kamp van diverse klassen.

Het is niet altijd eenvoudig maar je staat er niet alleen voor; PrO Grotius gelooft in de kracht van samen!

Onze nieuwe collega:

  • Is positief ingesteld en denkt vanuit mogelijkheden
  • Heeft een visie op (praktijk)onderwijs
  • Zijn/haar betrokkenheid gaat verder dan de muren van de school
  • Staat stevig in zijn/haar schoenen
  • Heeft humor en beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen
  • Gelooft ook in de kracht van samen

Wij vragen:

  • Een onderwijsbevoegdheid voor het vak LO
  • Ervaring in het praktijkonderwijs is een pré

Hierom wil je werken bij PrO Grotius

PrO Grotius is een openbare school voor praktijkonderwijs in Delft. Binnen een veilige en gezellige setting werkt een betrokken team van professionals. Naast praktijkonderwijs bieden wij entreeonderwijs aan en heeft de school een schakelklas vmbo. De school is gehuisvest in een nieuw gebouw aan de Vulcanusweg in Delft. PrO Grotius is een school waar jongeren, ongeacht hun religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond samenkomen en samen leren.

‘Samen, Eigenheid en Plezier’ zijn de kernwaarden van onze school. Deze kernwaarden vormen de leidende principes voor ons onderwijs en zijn zichtbaar in het handelen van de medewerkers in de school.

De kernopdracht van PrO Grotius

Binnen PrO Grotius bereiden wij onze leerlingen zo voor dat ze een volwaardige plek kunnen verwerven in de maatschappij. Wij zien het als een belangrijke taak om bij te dragen aan de persoonlijke groei van leerlingen, zodat zij zich ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige en gelukkige volwassenen. Volwassenen die zich betrokken tonen en voelen bij de samenleving.

“Als leerlingen de school verlaten, weten ze wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen.”

Kenmerken van onze aanpak

Ons onderwijs heeft een duidelijke relatie met de praktijk. Leerlingen leren vaardigheden aan de hand van de domeinen: wonen, werken, vrije tijd, burgerschap en leren. Onze docenten coachen de leerlingen en gaan met ze in gesprek over schoolse zaken en hun welbevinden. Iedere leerling heeft een individueel ontwikkelingsplan.

Docenten richten zich op een goede relatie en verbinding met al hun leerlingen. Zij besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden. Dit zie je terug in de klaslokalen en tijdens de pauze in de aula en op het plein. Juist op de momenten dat leerlingen net even dat ‘beetje extra’ nodig hebben.

Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de lessen. Daarnaast bieden docenten structuur en geven ze de leerlingen kansen. Door samen te leren en te werken, doen leerlingen in de praktijk succeservaringen op. Ook als de ontwikkeling en schoolgang net even anders gaan. Past het aanbod soms niet helemaal, dan maken we het passend. De betrokkenheid van onze medewerkers gaat verder dan de muren van de school.

Voor de leerlingen is het helder:

“Op PrO Grotius kun je op docenten en medewerkers bouwen.”

Wij bieden:

Een uitdagende baan in een leuke, kleinschalige school met een team van betrokken en enthousiaste collega’s. Naast een goed salaris en de vakantie-uitkering, ontvang je ook een eindejaarsuitkering van 8,33%. Scholengroep Spinoza biedt goede regelingen zoals een zeer aantrekkelijk fietsplan, een fitnessregeling, een vitaliteitsprogramma- en budget, maar ook stoelmassages!

Benoeming is voor een jaar, maar wordt bij goed functioneren omgezet naar een vast dienstverband. Inschaling salarisschaal LB CAO VO afhankelijk van kennis en ervaring.

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Patrick van der Mark, locatiedirecteur, tel. 06-43190132 of e-mail: p.vandermark@grotiuscollege.nl

Sollicitaties ontvangen wij graag via de website van Meesterbaan: Klik door »

Je kunt reageren door je motivatiebrief en CV te uploaden vóór 13 juni a.s.