PrO Grotius & bedrijven

"Samen creëren we kansen op de arbeidsmarkt voor onze jongeren."

Onze samenwerking
met bedrijven

Ervaringen van
leerlingen en bedrijven

Laten we kennis maken
bij ons event voor bedrijven

Mohammed ProGrotius

talenten ontdekken

Met een grote glimlach stapt Mohammed op de klanten van Ado Bike Delft af. Het is je moeilijk voor te stellen, maar dit is dezelfde jongen die vijf jaar geleden als stagiaire binnenkwam. Een jongen die niets durfde te zeggen en nog nooit van een remblokje gehoord had. Nu is hij een vaste medewerker met ambities.

Stagecoördinator Samira Ouddouche: 'Samen puzzelen'

‘De ontwikkeling van de jongeren is teamwork’, vindt Samira. Dankzij bedrijven waarmee het PrO Grotius samenwerkt, ontdekken leerlingen hun talenten en doen zij succeservaringen op. Dat is prachtig en soms ook uitdagend. Samira vertelt graag het eerlijke verhaal.

DNA-match

Een ‘verrijking’ noemt Peter Rietbroek de stagiaires en schoolverlaters die hij aanneemt. Maar te veel romantiseren moet je het ook weer niet. ‘We zijn ook gewoon een commercieel bedrijf.’

Peter Rietbroek 1

Wat biedt PrO Grotius aan bedrijven?

Onze leerlingen leren het beste in de praktijk. Daarom is samenwerking met bedrijven voor het PrO Grotius essentieel. Stages zijn een belangrijk deel van het lesprogramma. Daarnaast zoeken wij bedrijven die helpen bij de uitstroom naar werk of bijvoorbeeld gastlessen willen verzorgen of oefenmaterialen kunnen doneren. Door het kleinschalige karakter van onze school zijn de mogelijkheden erg breed. In de samenwerking snijdt het mes aan twee kanten. Onze leerlingen krijgen werkervaring en bedrijven trekken personeel naar hun branche.

Laatste updates:

Mooie samenwerking met Scapino Delft

6 juli 2022

Lolita Urot begeleidt drie PrO Grotius studenten met de studierichting detailhandel. Lees hier hoe zij onze samenwerking ervaart.

Lees verder »
Meet-Up voor bedrijven PrO Grotius

PrO Grotius Bedrijven Meet-up smaakt naar meer

25 mei 2022

Op 19 mei 2022 werd een meet-up voor bedrijven georganiseerd. Met letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

Lees verder »

Meet-Up voor Bedrijven 19 mei

21 maart 2022

Een levendige bijeenkomst vol verhalen van bedrijven, ontmoetingen met vakdocenten en demonstraties van de leerlingen.

Lees verder »

Nieuw op de site: gedeelte voor bedrijven

18 maart 2022

Steeds vaker krijgen we vragen over de samenwerking van PrO Grotius met bedrijven en andere professionals. Een positieve ontwikkeling, waar we enthousiast van worden. Daarom hebben we een extra gedeelte aan onze website toegevoegd.

Lees verder »